Oblíbené příspěvky

neděle 11. května 2008

Nezapomínejte na ředkvičky – pro hubnutí jsou ideální

Sháníte tip na vynikající jarní zeleninu, která je zároveň levná, chutná a vynikající při udržování té správné váhy? Pak neváhejte a zkuste ředkvičky. Chutnají výborně, jsou plné vitamínů a jejich kalorická hodnota je velmi nízká (80 kJ na 100 gramů).

Dají se pěstovat po celý rok, čehož také mnoho zahrádkářů využívá, a tak jsou nedílnou součástí českého jídelníčku. Obsahují mnoho zdraví prospěšných látek - vitamin C, B, kyselinu listovou, vápník, síru, karoten, draslík či selen. Prospívají dobrému trávení, zabraňují plynatosti, zácpě a snižují hladinu cholesterolu.

Dají se jíst čerstvé jen po omytí teplou vodou, kdy vynikne jejich jemně štiplavá chuť. Pro nejlepší gurmánský zážitek k nim doporučuji potřít chleba máslem a pojídat společně (při hubnutí samozřejmě tmavý a nízkokalorickou pomazánku). Ti, kdo rádi vaří, mohou zkusit taktéž ředkvičkový salát, pomazánku či polévku. Skvělá svačinka je pak na světě! Nebojte se, s našimi radami zhubnete do plavek!

Žádné komentáře:

Okomentovat