Oblíbené příspěvky

středa 14. května 2014

Zkuste očistnou rýžovou dietu

Rýže je lehká a snadno stravitelná potravina a obsahuje důležité minerály a vitamíny, takže se skvěle hodí i pro hubnutí. Rýžová dieta dokonce patří k nejznámějším dietám zaměřeným na jedinou potravinu. Doporučují ji jak známé osobnosti, jako je třeba Dara Rolins, tak specializovaný server Jak mám zhubnout.

Ten upozorňuje, že rýže není jedinou plodinou, jak si můžete myslet po zkušenostech ze školních jídelen, ale naopak je velmi rozmanitá. Vždyť jí ve světě existuje necelých 10 tisíc druhů, které se odlišují tvarem i chutí.

Pro hubnutí je ideální ta rýže, jejíž glykemický index je menší než 55. Tuto hodnotu bezpečně splňuje kupříkladu dlouhozrnná rýže basmati, planá (indiánská) rýže  a rýže tmavá natural. Naopak nevhodná je rýže předvařená. Pokud už zvolíte správný druh, naplánujte si jídelní plán a délku diety. Nejlepší je délku stanovit individuálně po konzultaci s odborníkem. Typicky se však volí týdenní dieta. V případě delšího rýžového plánu je vhodné do jídelníčku zařadit také jiné dietní potraviny.

Na webu Jak mám zhubnout naleznete základní rýžový harmonogram pro tuto dietu.

5 komentářů:

  1. Ja osobne by som sa takejto jednostrannej diéty bála. Pri najmenšom, musí byť z toho človek podráždený po čase :-) Ale taká basmati ryža, alebo indiánska, je skvelá, to ano B)

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj, ja som ryzovu dietu vyskusala uz viackrat, ale ako dietu som to nebrala. Proste len akesi vycistenie chutovych poharikov a traviaceho traktu :) Inak musim ta pochvalit, mas super blog, oddnes patrim k Tvojim vernym sledovatelom :)

    Tina z www.activio.sk

    OdpovědětVymazat
  3. Na tyhle "zázračné" diety si dávejte velký pozor. Pokud chcete zhubnout natrvalo, tak dieta není nejlepší způsob. Je potřeba si najít takový jídelníček, který vás bude bavit a hlavně vám bude chutnat! K tomu je nutné zapojit pravidelný pohyb a zase ten pohyb vás musí bavit! Napsali jsme o tom článek - http://www.superzivotnistyl.cz/hubnuti-bez-cviceni/

    OdpovědětVymazat
  4. Já vám fakt nevím. Rok od roku mi to jde hůř. V lednu si dám novoroční předsevzetí, že chci zhubnout břicho, v únoru se jakž takž držím a od března to jde zase z kopce. Jaké tipy na udržení si postavy máte vy?

    OdpovědětVymazat
  5. Koupila jsem si nedávno hubnoucí keto program a musím uznat, že nikdy nešla kila tak rychle dolů. Bylo to teda dost drahé, takže jsem vyřešila ze zoufalosti půjčkou, ale nelituji. Tak možná zkuste mrknout na to.

    OdpovědětVymazat