Oblíbené příspěvky

čtvrtek 7. února 2013

Zdeněk Škromach shodil 18 kilogramů

Pokud sledujete politiku, možná vás v poslední době překvapil Zdeněk Škromach, který vypadá daleko svěžeji než dříve. Není se co divit, vždyť poslanec ČSSD během půl roku shodil 18 kilogramů. Jednoduché to pro něj nebylo. „Musel jsem si odříct sladké ve všech podobách, což je pro mne utrpení, protože to je moje úchylka, když nekouřím,“ přiznal v rozhovoru pro MF Dnes. Škromach ještě v létě vážil 136 kilogramů, dnes už má 118 kg a rád by se dostal na 110 kg.

Rodák z Moravy tedy upravil jídelníček a přestal mlsat různé sladkosti, což je rozhodně správný recept jak zhubnout. Máte stále na stole připravené různé dobrůtky či cukroví? Raději je schovejte tak, aby tyto drobné hříchy nebyly v dosahu. Je třeba také celkově změnit jídelní návyky, pravidelná a vyvážená strava je totiž skvělou prevencí proti unavě a špatné náladě, kterou někteří lidé rádi zahání právě sladkostmi.

Pakliže si už nutně musíte zamlsat, zvolte raději čerstvé nebo sušené ovoce. To má sice obvykle hodně cukru, je ale zdravější. Doporučujeme třeba grep. Dobrý je rovněž bílý jogurt a různé celozrnné sušenky či müsli tyčinky, dejte ale vždy pozor na složení. Když už neodoláte a dostanete chuť na čokoládu, zvolte raději hořkou čokoládu s co nejvyšším obsahem přírodního extraktu kakaa a bez aromatických tuků a sladidel. Společně s omezením sladkostí je dobré také zvýšit pohyb, o čemž si můžete přečíst v dalších příspěvcích na našem blogu.

Žádné komentáře:

Okomentovat