Oblíbené příspěvky

středa 6. března 2013

Zhubněte při běhání se psem

Pes je nejlepším přítelem člověka, a tak vám může dokonce pomoci zhubnout. Pokud si totiž pejska pořídíte, budete s ním muset chodit ven. Zvíře vás tak přinutí k pohybu, který je pro hubnutí nezbytný. Záleží už jen na vás a na vaší fyzické kondici, zda se psem budete chodit na vycházky, kde nasadíte pomalé či ostré tempo, nebo zda spolu budete dokonce běhat.

Pro běh ale nejsou vhodná všechny plemena – buldoci a ostatní malí a těžcí psi obvykle dlouho běhat nevydrží. Naopak tuze rádi běhají například bernardýni, kolie nebo retrívři – psi ale musí být stejně jako lidé zdraví. Proto se před běháním raději poraďte s veterinářem, který vám rovněž doporučí vhodnou soupravu pro běh se psem. Pakliže se ke sportování se zvířetem odhodláte, nezapomínejte na pravidelnost, která je pro vylepšování fyzické kondice a hubnutí nesmírně důležitá.

1 komentář:

  1. Tak já chodím běhat se svým něm. ovčáčkem Saganem :) každé druhé ráno se pozbíráme, já si dám šálek TRFka na podporu spalování, to mě probudí a jdem si zaběhat :) Je to děsně fajn zvlášť kolem ostravské Haldy

    OdpovědětVymazat