Oblíbené příspěvky

sobota 16. června 2007

Jak zhubnout pitím zeleného čaje?

Při hubnutí je nutno dodržovat pitný režim. Ale co pít, aby to bylo chutné a navíc zdraví prospěšné? Nedávno jsme vám doporučovali vynikající čaj Pu-Erh, který má nesporné kvality. Pokud vám ale nezachutnal a preferujete zelené čaje, nemusíte plakat – i ty jsou totiž blahodárné. Podle pokusů na myších, jež byly prováděny v Německu, má látka obsažená v zeleném čaji - epigalokatechingalát – prokazatelně pozitivní účinky při shazování váhy. Nesnižuje chuť k jídlu, naopak zvyšuje spalování tuků. Vedle tohoto pozitiva zelený poklad taktéž snižuje krevní tlak i hladinu cholesterolu v krvi. To vše zní zajímavě, co myslíte?


pátek 15. června 2007

Jak dlouho před spaním nejíst?

Často diskutovaná otázka se týká doby, kdy by se před odchodem do postele mělo naposledy jíst. Zaručené zprávy říkají, že po páté hodině byste neměli sníst již ani sousto. Není to ale tak úplně pravda. Uvedený čas platí pouze, když jdete spát už v osm hodin večer. Poslední jídlo je totiž nejvhodnější spořádat minimálně pět hodin před spaním. Pokud tak chodíte spát třeba o půlnoci a večeříte kolem osmé, dá se mluvit o ideálním stavu. Tělo totiž pak má stále dost času potravu úspěšně strávit a hubnutí tak neohrozí…


středa 13. června 2007

Hubnutí a banány

Mám pro vás další zajímavý tip jak zhubnout a zlepšit si postavu. Jezte banány! Tento slavný tropický plod má totiž mnoho příznivých účinků pro lidské tělo. Obsahuje třeba draslík, který je dobrý pro svaly, nervy a též pro srdce. Další důležitou látkou je hořčík a vitamín E – zabírají totiž proti stresu, a tak je banán vhodné jíst i po celý den. Zralé banány jsou skvěle stravitelné, hygienické a neobsahují téměř žádný tuk. Výživná hodnota jednoho kousku je jen 460 kJ. Vybírejte zralé plody, tedy ne banány zelené nebo naopak hnědé. Pokud tak místo odpolední svačinky dáte přednost milované žluté pochoutce, ušetříte spoustu kalorií. A to se vyplatí!


sobota 9. června 2007

Co takhle zkusit plavání?

Další činností, kterou můžete vykonat pro dobro svého těla, je plavání. Na hubnutí má až nečekaně pozitivní účinky. Víte, že při plavání spálíte přes 3 tisíce kilojoulů za hodinu? A to je hodně slušné číslo. Je to více než při hodině tenisu, fotbalu či rychlé chůzi. Kolik je dobré uplavat je u každého individuální, někomu stačí půl kilometru, jinému třeba celé dva tisíce metrů. Záleží na kondici a aktuálním zdravotním stavu. Pobyt ve vodě je lepší pro ženy s nadváhou, tuky totiž spalují rychleji a nemusí tolik zatěžovat klouby a kosti jako při jiných sportech. Doporučené je plavat vždy jedním plaveckým stylem. Vedle kraulu můžete vyzkoušet třeba prsa, jež mají pozitivní vliv také na velikost ženského poprsí. Trochu si zaplavat je v nadcházejících letních měsících pro tělo prostě skvělé. Tak do vody!