Oblíbené příspěvky

středa 23. května 2007

Nesklizený stůl tlumí hlad

Vědci nyní přišli s novou myšlenkou, která možná některým hubnoucím pomůže. Jedná se o problém stolu plného pochutin. Univerzitní odborníci tak podle ČTK vytvořili dvě zkušební skupiny z vlastních studentů, aniž je ovšem informovali. Během finále amerického fotbalu, jež studenti na obrazovce sledovali společně, dostávali stejné pohoštění v podobě smažených kuřecích křidýlek u dvou stolů. Z prvního byly zbytky průběžně uklízeny, u druhého nikoli. Ze dvou početně stejných skupin zkonzumovala parta u neuklízeného stolu o 27 procent smažených křidýlek méně než u uklízeného stolu. "Výsledky potvrzují, že lidé jsou při jídle zdrženlivější, pokud mohou vidět, kolik toho už snědli," řekl profesor Brian Wansink podle agentury DPA. Nesklízejte tak talíře a další nádobí hned po tom, co jste dojedli. Klidně ho nechte na stole déle. Úspěch by se měl dostavit.

středa 16. května 2007

Hubnutí a koření, ano nebo ne?

Často rozebíraným tématem je vliv koření a jeho užívání na stravování a následné hubnutí. Jak to tedy opravdu je? Ano, koření je pro většinu lidí dobré! Potraviny vhodné k hubnutí jsou totiž obvykle chuťově značně nevýrazné a jídelníček se tak pomalu stává nudným, což některé jedince může od jejich cíle odradit. Koření navíc zahání hlad. Pro trávení ostřejšího jídla musí tělo vynaložit více energie a nevědomky tak spaluje zákeřné tuky. Nejvhodnější je pepř, kari koření, chilli, zázvor, kmín, cibule či třeba koriandr. Populární kari dokonce obsahuje látky, jež ztěžují ukládání tuků, a tak je dále prospěšné. Koření je tedy pro všechny, kteří nevědí jak zhubnout, výtečnou pomůckou. Zkuste ho více používat!


úterý 8. května 2007

Hubněte s bůčkem, pivem a sexem.

Občas se objeví nějaké na první pohled neuvěřitelné příběhy popírající prakticky vše, co jsme si řekli již dříve. Jeden takový si dnes představíme. Hlavním hrdinou je jistý chlapík z Frýdeckomístecka, podle kterého se člověk nemusí vůbec omezovat. "Základní princip diety spočívá v přijímání kvalitního živočišného tuku a omezení cukrů," vysvětlil. Sám dietu drží dva roky a tvrdí, že zhubl už 40 kilogramů. "Lidem při pohledu na tučné rozhodně není špatně. Od přírody jsme všežravci. V pravěku jsme jedli hlavně maso a nějaké kořínky či zeleninu s minimálním obsahem cukru. Právě kombinace tuků a cukrů způsobuje, že člověk tloustne," řekl. Posouzení této diety nechám již na vás. Je jasné, že každý organismus je jiný a třeba rady tohoto odborníka pomohou právě vám.