Oblíbené příspěvky

neděle 29. dubna 2007

Spinning a hubnutí

Pro ty z vás, kteří preferují hubnutí pomocí sportu a spalování kalorií, máme další vynikající tip jak zhubnout. Znáte spinning? Jedná se prakticky o jízdu na kole, akorát že místo prohánění se v ulicích zůstáváte pěkně na místě. To ale nesnižuje účinnost. Při spinningu spalujete 8krát víc než při aerobiku. Tento dnes moderní sport ovlivňuje hlavně nohy a zadní části stehen. Nejdříve vám naroste zadek, později se ale krásně zpevní. Navíc se často v kolektivu výtečně odreagujete, takže zabijete další mouchu jednou ranou. Spinning je pro hubnutí prostě skvělý!

čtvrtek 26. dubna 2007

Nakupujte rozumně!

Dnešní dobrá rada tkví v zásadě, že závadné jídlo by se vám mělo co nejvíce vyhýbat. Pokud ho totiž nemáte doma, tak ho s nejvyšší pravděpodobností nesníte! Co tedy dělat? Stačí projevovat kázeň již při nakupování. Jestliže vás lákají plné regály a sbíhají se vám sliny jen při pohledu na spousty pochoutek, pak mám pro vás jasný tip. Choďte na nákupy sytý a plní jídla. Účinek to u většiny lidí opravdu má. Potraviny v tomto případě už tolik nelákají a můžete vybírat v klidu jen to, co opravdu potřebujete. Do obchodů tedy nikdy více s prázdným žaludkem!

úterý 24. dubna 2007

Hubnutí a sex

Dnes si rozšíříme naši obsáhlou sbírku tipů jak zhubnout něčím poněkud příjemnějším. Hubnutí a sex. Dvě slova, která zdánlivě nemají mnoho společného, spolu překvapivě velmi souvisí. Při společných hrátkách s partnerem se totiž kalorie spalují jako o závod! Ať už si jen v posteli lehce užíváte či řádíte jako splašený kůň, tak hubnete. Erotické hrátky jsou prostě přítelem úbytků na váze. Není tedy nadto držet sexuální dietu - užívat si milostné hry a dělat něco užitečného. Hubnout se dá i příjemně, nemyslíte? Tak do toho!

sobota 21. dubna 2007

Hubnutí bez trápení - omezte klimatizaci

Současná lidská pohodlnost je jednou z příčin nadměrného výskytu obezity. Pouštíte si rádi klimatizaci a uměle tak snižujete teplotu v místnosti? Přestaňte s tím. Klimatizace totiž údajně může mít vliv na tloustnutí populace. Tím, že se v místnosti vytváří příjemná teplota, díky níž se člověk nepotí ani neklepe zimou, se omezuje spalování kalorií. A neustálé spalování nenáviděných kalorií je pro hubnutí v podstatě stěžejní. Takže se při teplém počasí o zapnutí klimatizace opravdu pečlivě rozmýšlejte.

čtvrtek 19. dubna 2007

Jarní dieta

Jaro je ideálním začátkem pro hubnutí. Vedle přírody se totiž probouzí i lidský organismus. Zrychluje se tak metabolismus a vzmáhají se životním funkce, což hubnutí zlehčuje. Základem jarní diety je změna jídelníčku, o čemž už i na tomto blogu byly popsány spousty nejrůznějších informací. Prostě jezte více ovoce, zeleniny, celozrnného pečiva, pijte hodně vody, vepřové vyměňte za rybu, hovězí za lehké drůbeží a snižte porce. Zvýšeným pohybem už jen účinky této populární kůry znásobíte. Úspěch se pak určitě dostaví. Kopyto, jelito, platí to! Tak do toho!

úterý 17. dubna 2007

Hubnutí s grepem

Dnešní tip se bude opět týkat správných stravovacích návyků a konzumace ovoce. Výborný na hubnutí je totiž grep! Je mnoho důvodů. proč jíst právě jej. Díky jeho nahořklé chuti zaženete chuť na sladké. Když si dáte jeden kousek před jídlem, zaplníte žaludek a nesníte už toho tolik. Grep také snižuje hladinu cukru v krvi a má nízký obsah kalorií, takže ho můžete sníst libovolné množství jen podle chuti. Dále obsahuje hodně vitamínů (A,C) a další prospěšné látky. Čím více hořký kousek seženete, tím lépe. Zmínit musím taktéž možnost udělat si z něj chutný nápoj, který v současných vedrech skvěle ochladí. Proto populární grapefruit berte všemi deseti. Díky němu a dalším radám na tomto dietním blogu zhubnete co nejrychleji možná už za týden!

pondělí 16. dubna 2007

Jezděte na kole - zhubnete!

Stačí vyjít ze svého domova a podívat se kolem sebe. Příroda nám doslova kvete před očima. Je tak ideální čas vyjet si někam do lesů na romantickou projížďku sami či s partnerem. Navíc jízda na bicyklu je skvělá pro pěstování štíhlé linie. Chce to ale udržovat alespoň trochu solidní tempo. Za hodinu jízdy na kole rychlostí 9km/hod (tu by měl zvládnout opravdu každý) spálíte celých 1100 kJ. Pokud pojedete ještě rychleji, spálíte samozřejmě více. Vše je jen na vaší fyzičce a aktuálních schopnostech. Neváhejte, oprašte tedy své kolo a jeďte! Vaše tělo vám poděkuje.

pátek 13. dubna 2007

Myslete pozitivně - podvědomí má sílu!

Účinky vlastní sugesce jsou stále nedoceněné. Neustále se nervujete nad svou postavou, netušíte jak zhubnout a připadáte si sám sobě odporný? Skoncujte s tím jednou provždy! Pozitivní myšlení je totiž velmi důležité! Každý den si večer před spaním představujte svoji postavu tak, jak by se vám líbila. Tedy štíhlou a atraktivní. Oprostěte se od problémů, jež vás tíží, a vstupte do světa snů. Vaše tělo vás pak bude poslouchat. Vše samozřejmě musíte spojit také se zdravým životním stylem a dalšími radami v tomto blogu. Se správnými myšlenkami se ale rozhodně hubne lépe!

čtvrtek 12. dubna 2007

Omezte solení!

Dnešní tip se týká úpravy jídelníčku. Ano, nadměrné solení je pro hubnutí opravdu krajně nevhodné. Sodík, který je v soli obsažen, totiž zadržuje v těle vodu a přispívá tak k nárůstu hmotnosti. A to snad nikdo z vás nechce? Navíc se po slaných jídlech zvyšuje chuť na sladké, což může způsobit problémy hlavně milovníkům všemožných cukrovinek. Pozor si musíte dát také na skrytou sůl v uzeninách (víte kolik soli obsahuje třeba vepřové koleno?), dále pak v sýrech (korbáčik nebude) a v různých instantních produktech. Občas si sice trochu bílého pokladu cennějšího než zlato na dochucení klidně dopřejte, pokud ale opravdu chcete zhubnout, je lepší ji co nejvíce omezit!

středa 11. dubna 2007

Chce to pořádnou motivaci, vsaďte se!

Základem hubnutí je pevná vůle. Pokud však postrádáte sebekázeň, může to pro vás být velký problém. Moje rada tedy zní - zkuste se s někým vsadit! Za zdařilou ztrátou váhy může stát i leckterá peprná a na první pohled bláznivá sázka. Vyzvěte kamarádku nebo kamaráda (samozřejmě někoho, kdo vám nic nepromine) třeba o to, který z vás zhubne do měsíce více. Vymyslete si nějakou oběť pro tu méně úspěšnou a začněte. O motivaci a silnou vůli pak budete mít jistě postaráno. Poté už jen stačí pravidelně navštěvovat tento blog, vybrat si některou ze zaručených rad a hubnout. Přeci byste nechtěli prohrát? Tak do toho!

úterý 10. dubna 2007

Hubnutí a zmrzlina? Občas nevadí!

Sluníčko, romantické procházky po náměstích, zmrzlinka. Jak je tato lákavá kombinace vhodná při hubnutí? Pokud se dodrží vhodné dávkování, tak nevadí! Člověk, který chce shodit, se musí umět ovládat. Místo obvyklých pěti kopečků si tedy dejte raději jen dva, lízejte pomalu a vychutnávejte. Pak se nemusíte obávat problémů! Rady, jaký druh oblíbeného pokrmu si koupit, zda smetanový či vodový, udělovat nebudu. Oba mají totiž své výhody a nevýhody a tak se rozhodněte podle své aktuální chuti. Hodně štěstí při výběru, nechť vám šmakuje. Nezapomeňte ale na správné dávkování!

pondělí 9. dubna 2007

Běhání a hubnutí

Jaro je za dveřmi, proč si nevyrazit trochu do přírody a neproběhnout se? Dnešní slunečné počasí bez mráčku k tomu přímo vybízí. A běh je na hubnutí doslova ideální! Při běhání budete hubnout, pokud vydržíte sportovat alespoň 45 minut. Nutno je také dodržovat správné tempo, při kterém můžete stále mluvit a nezadýcháváte se. Za hodinu běhu rychlostí 12 km/h spálíte 3680 kJ a to je opravdu solidní dávka. Proto není proč váhat. Začněte ještě dnes! Každý den může být rozhodující. Úspěšnost záleží jen na vaší vůli…

pátek 6. dubna 2007

Jogurtová dieta? Hubněte s chutí!

Podle zahraničních zjištění, která potvrdily i čeští odborníci, je k hubnutí vynikající dostatek mléčných výrobků, zejména jogurtů a kysaného mléka. Strava s vysokým obsahem vápníku (kalcia) brání zvětšování tukových buněk, a tím i nabírání na váze. Člověku, který se nepřejídá a přitom jeho jídelníček obsahuje hodně vápníku, se naopak zpomaluje metabolismus. Organismus si méně energie ukládá do tukových zásob a více jí naopak vydává ve formě tepla. Takový stav totiž vnímá jako dostatek jídla. Nejvíce vápníku je v mléku a mléčných výrobcích, dále v olejnatých semenech a v zelené listové zelenině. Dalším skvělým tipem pro úspěšné hubnutí je tak zvýšená konzumace právě těchto pochutin!

čtvrtek 5. dubna 2007

Zkuste posílit kritické partie cvičením!

Spousta lidí vlastně není tlustá, jejich nevzhledná postava je způsobena jen jednou nadměrně vyvinutou částí. Každý jistě ví, že třeba bujný zadek není zrovna pohledný. Co zkusit v těchto případech? Hádáte správně, cvičení a posilování kritických partií! Plandání kůže je více než tukem způsobeno nezpevněným svalstvem. Stačí proto zajít do nejbližší slušné posilovny. Pokud nevíte jak na to, vyhledejte některého ze zdejších trenérů, kteří vám určitě velmi rádi poradí. Vedle lepšího zhledu má zpevněné svalstvo oproti tukům další výhodu – má totiž mnohem větší spotřebu energie i v klidovém stavu. Tělo plné svalů tak spotřebuje více energie a vy jí tak zákonitě můžete také více přijmout. A to je pro gurmány výborná zpráva…

středa 4. dubna 2007

Spěte dostatečně!

Myslíte si, že hubnutí a spánek spolu nesouvisí? Omyl! Dostatek zdravého spánku je velmi důležitý. Podle vědeckých výzkumů prováděných ve Spojených státech lidé co spí méně jak šest hodin trpí častěji obezitou. Průzkumu se účastnilo 990 nahodile vybraných zaměstnaných dospělých osob takže má velmi solidní vypovídací hodnotu. Spánek je tedy opravdu blahodárný. Další rada všem, kteří chtějí zhubnout ať už na léto do svých plavek nebo si prostě vylepšit postavu, tak zní – spěte, spěte a zase spěte!